30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

NEWROZ İÇİN 10 DAVETİYE DAĞITILDI

Newroz için 10 davetiye dağıtıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Nevruz tertip komitesi Nevruz etkinlikleri için yaklaşık 10 bin davetiye dağıttı.

18 Mart 2011 Cuma 16:29

Haber: Savaş Taş 

BDP Parti Meclis üyesi Hüseyin Dağ, BDP Genel Merkez Kadın Meclisi üyesi Gülüstan Balkaş, Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, Kurdi-Der Başkanı Vasfi Ak, Hakkari Anneler İnisiyatif ve çok sayıda partili Nevruz davetiyelerini dağıtmak amacıyla Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplandı. Burada kısa bir konuşma yapan BDP İl Başkanı Orhan Koparan, bilindiği gibi her yıl Nevruz kutlamaları yaptıkları Mezran toprak sahasında 20 mart Pazar günü yapacaklarını belirtti

 

Koparan,” Kutlamaya halkımızın yerel kıyafetlerle katılmasını bekliyoruz. Saat 10:00 da parti binası önünde toplanarak kitlesel bir yürüyüşle Nevruz alanına intikal edeceğiz. Kardeşlik halayları eşliğinde tutuşturacağımız Demokratik Çözüm Nevruz ateşini yakmaya tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

 

 Başkan ve beraberindekiler daha sonra çarşı merkezinin değişik noktalarında dağılarak ellerindeki davetiyeleri dağıttılar. Türkçe ve Kürtçe yazılı davetiyelerde ise,”Kardeşlik halayları eşliğinde tutuşturacağımız Demokratik Çözüm Nevruz ateşini yakmaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Kutlamada müzik grupları Koma Hemdem, Koma Bertav ve Koma Bejan ve yerel müzik grupları katılacaktır. Kutlamalar Pazar günü  Merzan Toprak Sahada saat 10:00 da başlayıp saat 16:00 da sone erecektir” denildi.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.