15 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

NEZLE-GRİBİ ANINDA TEDAVİ EDEN 2 FARKLI YÖNTEM

Nezle-Gribi anında tedavi eden 2 farklı yöntem

Hasta olduğunuzda, kendinizi kötü hissetmeye başladığınızda derhal bu karışımdan hazırlayın.

09 Kasım 2016 Çarşamba 13:33

Antibiyotik ilaçlara asla başvurmayın. Emin olun antibiyotik ilacından bile daha etkili olacaktır. Üstelik doğal ve sağlıklı. İşte bu doğal yöntem için gerekli 2 malzeme;
 
Bal,Soğan: Bal soğan karışımı; bağışıklık sistemini güçlendirmek için ve antibakteriyel-öksürük kesici özelliğinden faydalanmak için kullanılabilir.
 
Yapılan bilimsel bir araştırmada, bal ile soğanın etkileşimi sonrasında Beta Hemolitik Streptokok bakterisi üzerinde penisilin ilacından çok daha etkili olduğu kanıtlandı. Bal Soğan Karışımı 2 şekilde hazırlanabilir. Hangisi kolayınıza geliyorsa o yöntem ile hazırlayabilirsiniz. İşte o yöntemler...
 
1. Yöntem: Soğanın içine bal ekleyerek suyunu çıkarmak
 
1 adet kuru soğanın dış kabuklarını soyduktan sonra alt ve üst çıkıntılarını kesin. Ardından soğanın üst kısmından küçük bir tatlı kaşığı ile bal koyabilecek büyüklükte yani yaklaşık 1-2 cm oyun.
 
Soğanın alt kısmından oluşacak sıvının akması için yaklaşık 5 milimetrelik 3-4 tane delik açın. Üst kısımdaki oyduğumuz yere küçük bir tatlı kaşığı ile bal ilave edip, soğanı uygun büyüklükteki bir bardağının üzerine koyun. Bu şekilde yaklaşık 3-4 saat oda sıcaklığında bekleyince bardağa süzülen suyu içebilirsiniz.
 
2. yöntem: Dilimlenmiş soğan ile balı bir kaba koyup beklettikten sonra elde edilen sıvı
1 adet kuru soğanı 3-4 parçaya bölün ve cam kavanoza koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar bal ilave edilerek cam kavanozda 3-4 saat sulanması için bekletin.
 
Yeteri kadar bekledikten sonra isterseniz sadece oluşan sıvıyı, isterseniz de soğanlarla beraber tüketebilirsiniz. Küçük çocuklarda günde 3 defa 1 çay kaşığı, yetişkinlerde ise günde 3 defa olmak üzere 1 yemek kaşığı kullanılabilir.
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.