02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

NUSAYBİN'DE KÜRTÇE EĞİTİM VERECEK OKUL AÇILDI

Nusaybin'de Kürtçe eğitim verecek okul açıldı

Demokratik Toplum Kongresi, Mardin'in Nusaybin ilçesinden, Kürtçe eğitim yapacak okulun açılışını yaptı. Okulda İngilzice ve Türkçe eğitim de verilecek.

24 Ekim 2015 Cumartesi 16:29

Demokratik Toplum Kongresi, Mardin'in Nusaybin ilçesinden, Kürtçe eğitim yapacak okulun açılışını yaptı. Okulda İngilzice ve Türkçe eğitim de verilecek.

TOPLAM 20 ÖĞRENCİSİ VAR

Nusaybin'in Gırnavas Mahallesi Baraj yolu üzerinde kurulan Ehmet Bayhan Okulu açılışı öncesi konuşan Eğitim-Sen Nusaybin Temsilcisi Kadri Baysal okulun anadilde eğitim veren okul olacağını söyledi.

Baysal, "Okulumuz ana sınıfında 15, birinci sınıfta da 5 kişi olmak üzere 20 öğrenci bulunuyor. Ana sınıfı ile 3. sınıf arasında Kürtçe, 4. sınıftan sonra da İngilizce ve Türkçe eğitim verilecektir.

Bugün Nusaybin için tarihi bir gündür. Kürt halkı, geleceğimiz ve çocuklarımız için tarihi gündür. Biz okula giderken annemizle, kardeşimizle sokakta konuştuğumuz dille konuşmuyorduk.

Çocuklarımız bu okulda evlerinde anneleriyle konuştuğu dille okullarında öğretmenleriyle konuşacaklar. Bugün özgür okullarında, hiç kimseye bağlı olmayan okullarında ana dillerinde eğitim görecekler." dedi. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.