16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara8°C

OBEZİTEYE KARŞI BOY,KİLO ÖLÜÇÜMÜ BAŞLADI

Obeziteye karşı boy,kilo ölüçümü başladı

Hakkari Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, "Obeziteye dikkat, yaşamına hareket kat" projesi ve "Avrupa obezite günü" etkinlikleri kapsamında boy ve kilo ölçümü başlattı.

13 Mayıs 2011 Cuma 14:34

Feyzullah Taş- Sabah saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi salonunda vatandaşlara ücretsiz olarak boy ve kilo ölçüm hizmeti yapılmaya başlandı. Salonda kuyruklar oluşturan vatandaşlar tek tek boy ve kilolarını ölçtüler.

Yaklaşık 300 kişinin boy ve kilo ölçümünden geçen vatandaşlara görevli hemşirelere tarafından boy ve kiloları hakkında bilgi verildi. Etkinliğin akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü dağıttığı broşürlerde ise görülme sıklığı hızla artan ve toplumu etkileyen obezitenin, yaşam kalitesini düşüren kronik bir hastalık olduğu belirtildi.

Broşürlerde, "Obezite ile mücadele kapsamında dünyada politikalar geliştirilmekte ve ulusal eylem planları hazırlanmaktadır" denildi. Broşürlerde ayrıca fotoğraflı olarak iş yerinde fiziksel aktivite bilgisi ile uygun ergonomi ve vücut postürü bilgileri, iş yerlerinde uygulanabilecek egzersizler yer aldı. Boy ve kilo ölçümünü yapan bir üniversite öğrencisi ise, böyle bir uygulama başlatan ilgililere teşekkür etti.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.