15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C

ODALARDAN ELEKTRİK ZAMMI AÇIKLAMASI

Odalardan elektrik zammı açıklaması

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, Hatso Meclis Başkanı Fazıl Özkan ve Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa katıldılar. Ortak açıklamayı iki kurum adına Hatso Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar yaptı.

04 Şubat 2022 Cuma 17:21

Açıklamada;"Son yıllarda dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle küresel olan ekonomik daralma ülkemizde de etkilerini gösterirken, özelde ilimizde daha fazla hissedilmiştir. Zaten ekonomik olarak zor durumda olan tüccar, esnaf ve sanayicimiz elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalmıştır.

İstihdam yaratma noktasında büyük riskler alan tüccar, sanayici ve esnafımız bu anlamda gerekli tüm fedakârlığı daha önce olduğu gibi böylesi zor günlerde de göstermiştir. 

Elektrik zamları tüccar, esnaf ve sanayicinin yanı sıra hane halkını da olumsuz etkilemektedir. Ülkemizin en düşük gelirli illeri arasında yer alan şehrimizde, genel ödemelerini yapmakta zorluk yaşayan üyelerimiz ve vatandaşlarımız 2-3 kat artan elektrik faturalarını ödeyemez hale gelmiştir.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak buradan şu çağrıyı yapmakta fayda görüyoruz; yapılan zamlarda bölgesel dezavantajların da göz önüne alınarak yeniden düzenlemeye gidilmesi elzemdir. İlimizin tüccar, esnaf, sanatkâr ve sanayicileri başta olmak üzere hemşehrilerimizin de bu yüksek faturaları ödeme gücü yoktur.

Başta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) olmak üzere tüm yetkili kamu kurum kuruluşlarını duyarlı olmaya ve yapılan fahiş fiyatlandırmanın ivedilikle gözden geçirilerek kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir politikaya dönüşmesini talep ediyoruz.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası

aciklama.jpg

.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.