12 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C

ÖĞRETMENLER KINA GECESİ DÜZENLEDİ

Öğretmenler kına gecesi düzenledi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir lisenin geleneksel mezuniyet töreninde, öğrenciler tarafından iki öğretmen için organize edilen kına gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 17:16

Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi geleneksel yıl sonu mezuniyet töreni bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, evlenmeye karar veren matematik öğretmenleri Erhan Dartıcı ve İngilizce öğretmenleri Sezen Solhan için yöresel kına töreni düzenledi.

Yöreye ait Kiras-Fista ve Şel u şepik adı verilen kıyafetlerden giyen öğretmenler kendilerini binlerce öğrencinin halay çektiği renkli bir töreninin içerisinde bulunca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Güzel görüntülerin ortaya çıktığı kına töreninde öğrenciler öğretmen çiftin ellerine kına yaktı.

Ardından öğrenci ve öğretmenler Kürt müziğinin sevilen seslerinden Mahir Arslan'ın Kürtçe ve Türkçe şarkıları eşliğinde akşam saatlerine kadar halay çekerek gönüllerince eğlendi. İlçede 4 yıldır görev yapan matematik öğretmeni Erhan Dartıcı ile 1 yıldır görev yapan İngilizce öğretmeni Sezen Solhan, unutulmaz bir gün yaşadıklarını belirterek tüm öğrencilere teşekkür etti.  İHA

kina-gecesi-1.jpg

kina-gecesi-2.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.