15 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara18°C

ÖĞRETMENLER'DEN SURİYELİ AİLELERE DESTEK

Öğretmenler'den Suriyeli ailelere destek

Hakkari’de bir mahallede tek katlı rutubetli ve harabe toprak evde yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere bir grup hayırsever öğretmen gıda yardımında bulundu.

18 Ocak 2014 Cumartesi 11:03

  Suriye’de meydana gelen iç savaştan kaçarak Hakkari’ye sığınan Suriyeli ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Hakkari’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin bir kısmı ise dondurucu soğuklara rağmen çarşı merkezinde dilenerek geçimini sağlıyor.
 
Şehrin bir çok noktasına yerleşen Suriyeli ailelere Hakkarili vatandaşlar ise kendi imkanları ile yardım etmeye çalışıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde rutubetli ve harabe olan tek katlı toprak evde yaşayan 15 kişiden oluşan 4 aile, burada zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor.
 
Durumu öğrenen ve isimlerini vermek istemeyen bir grup öğretmen, akşam saatlerinde Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret ederek bir miktar gıda yardımında bulundular. Suriyeli Nazım Nabu ise, 1,5 yıl önce Suriye’de asker iken sol ayağından iki kurşun ile yaralandığını belirterek Hakkari’de ise yokluk içinde yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Bay ve bayan öğretmenleri karşılarında gören Suriyeli aileler kendilerine yardımlardan dolayı teşekkür ettiler. Haber: Serkan Kaya
suriyeli-aileler-1.20140118110915.jpg
 
suriyeli-aileler-2.jpg
 
suriyeli-aileler-3.jpg
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.