05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

ÖLÜMSÜZ DEVRİMCİ ABİ'Yİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Ölümsüz devrimci Abi'yi saygıyla anıyoruz

İsbat Abi Kimdir İsbat Abi 1953'de Şırnak ili Beytüşşebap ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Van' da okudu 1973 te Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini okudu.

10 Ocak 2015 Cumartesi 19:06

Siyasi olaylara karıştığı için defalarca kaldığı evi ve yurdu sağcılar tarafından silahlı saldırıya uğradı. Bundan dolayı son sınıfta okulu bırakmak zorunda kalarak Hakkari ye geri döner.

1978 de Hakkari Bayındırlık İskan Müdürlüğünde memur olarak görev yaptı 12 eylül olaylarından dolayı yakalandı. Bir süre cezaevinde kaldı ve işine son verildi. Yıllar sonra tekrar Ankara Belediyesine döner fakat siyasi görüşünden uzaklaşamadığı için istifa etti.

Tüm hayatını halkın özgürlük mücadelesine adayan ABİ'nın ülkeye onurlu bir barışın gelebilmesi için mücadelesini büyük bir kararlılıkla zor koşullarında da sürdürmeye devam etti. Ve siyasi çalışmalarına devam ederek.

Hakkari'de 1985, 91 SODEP ve SHP'de İl Başkanlığı yaptı ve daha sonra Van DEHAP İl yönetiminde aktif olarak çalıştı. DEHAP van il yöneticiliği Belediye meclis üyeliği ve Belediye Başkan vekiliğini yaptı. Defalarca yakalandı ve işkenceye maruz kaldı 10. 01.2004 te kalp krizi geçirdi ve  (22.09.2006) da vefat etti.

Kendisine dava açılıp hakkında, 15 Şubat 2006'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına katıldığı ve slogan attığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Vefatına rağmen devlet baskılarından kurtulamadı. Tüm yakalama ve tehditlere rağmen onurlu bir yaşam sürdürdü. Evli ve 6 çocuk babasıydı... Hakkarihhabertv.com

abi-1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.