18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

OPR. DR. KAMİL FURTUN’UN ÖLDÜRÜLMESİ HAKKARİ’DE PROTESTO EDİLDİ

Opr. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesi Hakkari’de protesto edildi

Hakkari'deki sağlıkçılar Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen meslektaşları Opr. Dr. Kamil Furtun için basın açıklaması ve yürüyüş düzenleyerek olayı protesto ettiler.

01 Haziran 2015 Pazartesi 11:14

Hakkari Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşları Opr. Dr. Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ardından basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Dr. Harun Aşan, maalesef burada değerli abimiz Kamil Furtunu kaybetmenin bize verdiği hüzünle bir araya gelmiş bulunmaktayız dedi.

Aşan,” Hepinizin bildiği gibi görevi başındayken hiçbir neden yokken, her nereden geliyorsa, kimin elinden geliyorsa, ne sebeple oluyorsa, hiçbir şekilde sağlık çalışanlarına görevi başında sadece sağlık hizmeti üretmeye çalışan insanların acılarını dindirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.Bu olayı en şiddetli şekilde kınadığımızı bildirmek istiyorum.

Bizler bu halka sağlık hizmeti sunmak halkın acılarını dindirmek için kendimizi vakfetmiş sağlık çalışanlarıyız. Bizler hiç kimsenin kendi egolarını tatmin edeceği sinirlendim, daraldım gibi nedenleri kabul etmiyoruz. Bizler gecesi gündüzü olmayan hafta sonu ve herhangi bir tatili olmayan sağlık çalışanlarıyız.

Gece vakti oğlunu hastaneye götürmek istemediği bir babanın gece yarısı bir başkasının oğlu için doktoru, hemşireyi veya sağlık çalışanını darp etmesi hele hele bu menfur olayda olduğu gibi öldürmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizler hiçbir güvenliği olmadan halkın acılarını dindirmek ve insanlara sağlık hizmeti sunmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz.

Bunun karşılığı hiçbir şekilde bu olmamalıydı. Buradan bir daha yeniliyoruz. Bundan sonrada sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların karşısında olacağımızı bir kez daha deklare etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları ellerinde bulunan “Şifa veren ele şiddeti kınıyoruz” pankartı ve doktorlara uzanan eller kırılsın şeklindeki değişik sloganlarla Dağgöl Mahallesi Şehit Selehattin İlköğretim Okulu Caddesine kadar yürüyerek buradan da tekrar dönerek hastane önünde yürüyüşlerine son verdiler.

Basın açıklamasına, Baş Hekim Opr. Dr. Ayhan Sönmez, doktorlar, hemşireler, sağlık memurları ve özel güvenlik görevlileri katıldı. Hakkarihabertv.com

dsc06209-001.jpgdsc06191-001.jpgdsc06204-001.jpgdsc06184-001.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.