29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

OSMAN AĞAYI ONBİNLER UĞURLADI

Osman ağayı onbinler uğurladı

Zeydan ailesinin büyüğü, kanaat önderi Osman Zeydan’nın cenazesi Yüksekova’ya bağlı Büyükçiftlik beldesinde toprağa verildi.

05 Mart 2022 Cumartesi 22:32

Ankara'dan karayoluyla yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik (Xirwate) beldesine getirilen Zeydan'ın cenazesi Büyükçiftlik beldesinde bulunan Merkez camiide kılınan cenaze namazının ardından beldedeki mezarlıkta toprağa verildi.

 Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkâri Barosu Avukatları, Hakkari ve ilçe ve çevre illerden ilçe, belde, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, daire müdürleri, İran ve Irak'ın yanı sıra Zeydan’ın Hakkari, Van, Başkale, Yüksekova’daki yakınları olmak üzere onbinler katıldı.

Teoman Zeydan: Bölgemiz için çok büyük bir değerdi

Cenaze töreni esnasında konuşan Osman Zeydan'ın yeğeni iş insanı Teoman Zeydan, “Çok değerli büyüğümüzü kaybettik. Hepimiz için ve bölgemiz için çok büyük bir değerdi. Bugün gördük ki ne kadar sevildiği ortada. Bugün bütün bölge halkı burada. Hepimiz çok üzgünüz. Tarifi imkansız bizim için.

Bundan sonra amacımız, ailemizin birliğini, beraberliğini koruyarak sürdürmektir. Onun yolunda, onun izninde yürümektir. Bize düşen budur. Bütün halkımıza uzaktan ve yakından gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rüştü Zeydan acılarını paylaşan herkese teşekkür etti

Taziyeleri kabul eden Osman Zeydan'ın oğlu Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, gerek Ankara’da gerekse yol boyunca kendilerini yalnız bırakmayan ve cenaze törenine katılıp acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

whatsapp-image-2022-03-05-at-17-09-54-2.jpeg

osman-aga-jpeg-2.jpgsans-titre-2-005.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.