04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

PAK KURULUŞ BELGESİNE KAVUŞTU

PAK Kuruluş Belgesine kavuştu

İçişleri Bakanlığı da Kürdistan Özgürlük Partisinin (Partiya Azadiya Kurdistanê- PAK) kuruluş belgelerinin alındığına dair evrağı 24 gün sonra verdi.

11 Aralık 2014 Perşembe 16:34

Kürtler’in ayrı devlet kurabilme hakkını savunan PAK, 19 Ekim’de kuruluşunu ilan etmiş, 17 Kasım’da da kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı’na teslim etmişti. PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve parti kurucularına evrakların alındığına dair bir belge kendilerine verilmemişti. İki gün Ankara’da bekleyen heyete “İncelemeyi tamamladıktan sonra belge vereceğiz” denilmişti.

Ancak Bakanlık 24 gündür söz konusu belgeyi vermiyordu. PAK da İçişleri Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı PAK yöneticilerine belgeyi bugün erdi. Böylece PAK, yasal bir parti olarak kuruluş sürecini tamamlamış oldu.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, yasal formalitelerin tamamlandığını partilerinin İçişleri Bakanlığı tarafından resmen kabul edildiğini belirtti. Kuruluş belgelerini vermekle birlikte tüzel kişilik kazandıklarını ancak işin resmiyeti açısından da sürecin bugün tamamlandığını belirten Özçelik, şöyle dedi:

“Bu çok olumlu bir adım. Ancak ‘Kürdistan’ alerjisinin bitmesi atılan bir iki adımla ve kolay olmayacaktır. 90 yıldır bırakın Kürdistan, Kürtler’in varlığı bile inkar ediliyordu. Artık Kürdistan gerçekliği kabul edilmeden Türkiye’de hiçbir demokratik adım atılamayacaktır. Atılacak bütün adımlar gelip Kürdistan sorununa dayanacaktır. PAK’ın bu belgeyi almış olması Türkiye’de Kürt ve Kürdistan eksenli siyaset için ve Kürtler’in özgür bir şekilde kendilerini yönetmesi için önemli bir adımdır. Artık hem meşru, hem yasal bir partiyiz.”

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.