19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

PAKİSTAN'DA DEPREM BİN ÖLÜ!

Pakistan'da deprem bin ölü!

Afganistan Hükümet Sözcüsü Bilal Karimi, ülkesinde önceki gün medyana gelen ve 1000’i aşkın kişinin hayatını kaybettiği deprem nedeniyle yardım çağrısında bulundu.

23 Haziran 2022 Perşembe 10:14

Bilal Karimi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Paktika eyaletindeki dört farklı bölgede çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı, evler yıkıldı. Daha fazla kayıp yaşanmaması için tüm yardım kuruluşlarının bir an önce bölgeye destek göndermesini talep ediyoruz" dedi.

Önceki gece sabahın ilk saatlerinde Afganistan’ın doğusunda, Pakistan sınırındaki vilayetleri vuran deprem nedeniyle şu ana kadar 1000’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı bildirildi.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), depremin şiddetini önce 6,1 daha sonra 5,9 olarak açıklamıştı. Deprem, ülkede nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeleri vururken sarsıntılar başkent Kabil dahil olmak üzere Host, Paktia, Paktika, Gazni, Logar ve Nangerhar gibi vilayetlerde de güçlü şekilde hissedildi. Ancak insan kaybı ve maddi hasar çok büyük oranda Paktika vilayetinin Pakistan sınırında, sıfır noktasında bulunan Giyan ve Bermel ilçeleri ve köylerinde yaşandı.

Arama kurtarma faaliyetlerine ara verildi

Havanın kararması, ilçe merkezleri ve köylerde elektriğin olmaması, yağışlar nedeniyle de arama kurtarma çalışmalarına bu sabaha kadar verildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.