02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

PEŞMERGE GÜÇLERİNE KATILIMLAR ÇOĞALIYOR

Peşmerge Güçlerine Katılımlar çoğalıyor

IŞİD’in saldırılarınının yoğunlaşması üzerine farklı etnik kesimlerden çok sayıda kişi gönüllü bir biçimde Peşmerge Güçlerine katılma talebinde bulunmuştu.

14 Eylül 2014 Pazar 22:55

Bu vesile ile, Hewler’de Keldani-Suryani halkın yoğun olarak bulunduğu Enkawa’da nahye yönetimi, bir bildiri yayımlayarak Peşmerge’ye katılmak isteyenler için başvuruların başladığını duyurdu.

Bildiride şu ifadelere yer verildi;’’Peşmerge Güçleri’ne katılarak hizmette bulunmak isteyen Keldani-Suryaniler için baş vurular başlamıştır. Başvuru yeri Enkwa Nahye İdaresi’dir. Başvurmak isteyenler 18 Eylül 2014 tarihine kadar Enkawa Nahye İdaresi’ne gelerek kayıt yapabilir.

Bildiride ayrıca başvuru yapmak isteyenlerin 18-30 yaş arasındaki gençler olması gerektiği ifade ediliyor. Hewler’in Enkawa nahyesi çoğunlukla Keldani-Asurilerin ikamet ettiği bir bölge. Musul ve çevresinden gelen Hıristiyan mülteciler de bu bölgede barındırılıyor.basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.