19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

PEŞMERGE VE IRAK ORDUSU ARASINDA GERİLİM

Peşmerge ve Irak ordusu arasında gerilim

Irak ordusundan bağlı bir gücün Kerkük’e bağlı Qaratepe kabasına girmesinin ardından peşmergeyle Irak ordusu arasında gerilim yaşanıyor. Peşmerge güçlerinin kasabaya giren Irak ordusu güçlerini kuşattığı bildirildi.

26 Aralık 2014 Cuma 14:15

Qeretepe kasabası yöneticisi Wehab Ehmed, Irak ordu yetkililerinin birkaç gün önce kasabaya girerek buraya yerleşmek istediklerini kendisine ilettiklerini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini söyledi.

Wehab Ehmed; “Ordu gücü itfaiye merkezine yerleşmek istedi. Ben bunu reddettim ve izin vermedim. Dün akşam Irak ordusunun izinsiz olarak nahiyeye girmesi üzerine peşmerge güçleri bu gücü kuşatma altına aldı. Peşmerge güçlerinin orduyu bu gün nahiye dışına çıkartacağı söyleniyor” dedi.

Qaratepe kasabası Xaneqin ilçesine bağlı bulunuyor. Bu ilçe ve çevresindeki yerleşim yerleri de Irak yasalarında yer alan 140. Madde ile Kürdistan Bölgesine katılımları referandum ve sayım sonucuna bağlanmış durumda. Rojnews’e konşan Wehap Ehmed, Irak ordusunun bu kasabaya girerek merkezi hükümet adına burayı ilhak etmeye çalıştığını belirtiyor. 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.