02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

PEŞMERGEDEN IŞİD’E DARBE: 15 ÖLÜ

Peşmergeden IŞİD’e darbe: 15 ölü

Peşmerge Güçleri’nin, Kerkük’ün Dakuk ilçesine bağlı Üzeriye Etşan köyünde IŞİD mensuplarını pusuya düşürüdüğü bugünkü operasyonda en az 15 IŞİD’li öldürüldü.

29 Ocak 2015 Perşembe 11:17

Dakuk Cephesi’nde bulunan Tümgeneral Muhammed Haci Kadir, IŞİD’in 3 aracının peşmergeler tarafından pusuya düşürüldüğünü, pusuda en az 15 örgüt mensubunun öldürüldüğünü ve onlarcasının da yaralandığını söyledi.

Tümgeneral Muhammed Haci Kadir olaya ilişkin şunları söyledi: “IŞİD mensupları ilk önce 2 araçla peşmerge mevzilerine yöneldi. Ancak mevzilere varmadan pusuya düşürdük. Daha sonra da başka bir araç ve bir motosiklet mevzilere yöneldi ama onlar da yaylım ateşiyle etkisiz hale getirildi.

İki saldırıda da amacına ulaşamayan IŞİD mensuplarının bir peşmerge piyade birliğine saldırı düzenlediğini belirten Tümgeneral Kadir, bu saldırının da başarıyla püskürtüldüğünü söyledi. 

Çatışmalarda peşmerge kayıp vermezken en az 15 IŞİD’li öldü, onlarcası da yaralandı. Örgüte ait 3 araç da imha edildi. Kerkük’e 40 kilometre mesafede olan Dakuk’ta, Kürtler’in yanısıra Türkmenler ve Araplar da yaşıyor. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.