06 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

PEŞMERGE'DEN KOALİSYONA ÇAĞRI!

Peşmerge'den Koalisyona çağrı!

Peşmerge Bakanlığı, IŞİD’e karşı koalisyon güçlerinde teröre karşı yardımların artırılması önerdiklerini söyledi.

06 Eylül 2017 Çarşamba 13:36

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hîkmet ‘‘Biz koalisyon güçlerinden Peşmerge Güçleri’ne yaptığı yardımı artırması ve var olan işbirliği ve koordinasyonun genişletilmesini istedik.

Çünkü Musul operasyonu sonrası ortaya çıkan manzaranın tekrarlanmasını istemiyoruz. Ayrıca Peşmerge Güçleri 70’inci ve 80’ininci birliklerinin birleşmesi, yeniden yapılandırılması sürecinde bizim koalisyon güçleri ile işbirliğini artırmamız önemli’’ dedi.

BasNews’e konuşan Helgurd Hîkmet, Washington ve koalisyona isteklerini ilettiklerini belirterek, ‘‘Peşmerge Güçleri’ne yapılan yardımların artırılmasını istiyoruz. Daha birlikte yapacağımız ortak sorumluluklar ve görevlerimiz bulunuyor’’ dedi.

Peşmerge Bakanlığı  Dışilişkiler Sorumlusu Hejar Ezîz ise BasNews’e şunları söyledi: ‘‘Biz, Bağdat-Erbil-Washington arasındaki ortak operasyon odasının ilişkilerinin ve işbirliğinin genişletilmesini istiyorz. Yapılan üçlü yardım mekanizmasının değişmesini talep ediyoruz.’’

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.