08 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara10°C

PEŞMERGELER SAVAŞA HAZIR

Peşmergeler savaşa hazır

Koalisyon devletlerinin askeri uzmanları tarafından başlatılan Peşmerge Güçleri 1'inci ve 2'nci Piyade Tugayı'na bağlı iki bölüğün askeri eğitim devresi tamamlandı.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 15:15

Başkent Erbil’de, başlatılan Peşmerge Güçleri 1'inci ve 2'nci Piyade Tugayı'na bağlı iki bölüğü için koalisyon devletleri Almanya, ABD, Kanada ve Norveç askeri uzmanları tarafından başlatılan eğitim devresi sona erdi.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, koalisyon ülkeleri Peşmerge brilğinin Kerkük'e gönderileceğini açıkladı.

Yawer, "Koalisyon ülkeleri tarafından yaklaşık 3 aydır askeri eğitim alan Peşmerge Güçleri 1'inci ve 2'nci Piyade Tugayı'na bağlı iki bölük eğitimlerini tamamladı. Söz konusu güçler bölgenin gerekli şartlarına göre silahlandırılıp, donatıldı" ifadelerini kullandı.

İki bölüğe gerekli silah, teçhizat, araç ve tüm mühimmatın temin edildiğini belirten Yawer, "Kısa süre içerisinde daha önce görev yaptıkları Kerkük'ün güney ve kuzey bölgesindeki askeri üslerine geri dönecekler" diye konuştu. basından

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.