09 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara8°C

POLİS KONTROL NOKTALARI DEZENFEKTE EDİLDİ

Polis kontrol noktaları dezenfekte edildi

Hakkari Belediyesi itfaiye ekipleri korona virüsü tedbirleri kapsamında günde yüzlerce aracın geçtiği Hakkari-Van karayolu üzerindeki Depin polis noktalarını tazyikli suyla yıkadı.

22 Mart 2020 Pazar 11:09

Sabah saatlerinde itfaiye ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandıkları cadde ve sokaklarda yıkama çalışması yaptı.

Türkiye'de korona virüsü vakalarının tespit edilmesinin ardından ülke genelinde tedbir amaçlı yoğun bir çalışma başlatıldı. Hakkari’de de cadde ve sokaklar belediye ekipleri tarafından yıkanarak dezenfekte ediliyor.

Hakkari Belediyesi yetkilileri “Yaklaşık 3 ay önce Çin’in Wuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü bir pandemi ilan etti.

Pandemi ilanından sonra Türkiye’nin de buna karşı yaptığı bazı tedbirler oldu. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle okullar tatil edildi.

Camiler, toplu taşıma araçları, devlet dairelerinin dezenfekte edilmesiyle alakalı çalışmalar sürüyor. Bizde 7/24 saati vatandaşlarımızın yoğunlukta kullandığı alanlar da dezenfekte çalışmaları yapıyoruz. Kentteki bütün işyerleri denetlendi ve gerekli dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Kent merkezinde yol yıkama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. İçme suyu sıkıntısının yaşandığı mahallelere tankerlerle su taşınarak içme suyu ihtiyaçları karşılanıyor.

Halkın yoğun olarak kullandığı Hakkari-Van karayolu Depin Polis Kontrol Noktası ve yolu tazyikli suyla yıkanarak dezenfekte edildi. Halkımızın gerekmedikçe evlerinde çıkmamaya davet ediyoruz” Haber: Feyzullah Taş

depin-yikima-1.jpghakkar-van-karayolu-3.jpghakkar-van-karayolu.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.