05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ROJAVA'YA 105 BİN TL GÖNDERİLDİ

Rojava'ya 105 bin TL gönderildi

Ramazan ayında mahalle meclisleri tarafından şehrin değişik mahallelerinde vatandaşlardan topladığı 105 bin TL’lik fitre gelirini Rojava’ya gönderdi.

23 Ağustos 2014 Cumartesi 17:32

IŞİD terörünün Şengalde Ezidi Kürt halkına yönelik katliamlarından sonra Hakkari HDP-DBP ve mahalle meclisleri tarafından Ramazan ayında bir kampanya başlatarak fitrelerini Rojava halkına bağışlaması çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine vatandaşlar fitrelerini kapalı zarf içerisinde mahalle meclislerine teslim etmişti. Toplanan 105 bin TL’lik fitre gelirinin Rojava’ya gönderildiği ifade edildi.

DBP Hakkari ilçe yönetimi saymanı İsa Bor basın açıklaması düzenleyerek mahalle meclisleri tarafından halktan toplanan fitre geliri olan 105 bin TL’yi Rojava’ya gönderdiklerini belirtti.

Bor,”Son Şengal olayı ile birlikte 4 kamyon, 1 kamyonet ve 3 pikap dolusu yardım gönderilmiştir. Bundan dolayı duyarlı halkımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada bu duyarlılıklarını sürdürmelerini istiyoruz. Haber:Serkan Kaya (İHA)

hdp-n.jpg

dsc03305.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.