02 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

SANATÇI KURUCU'NUN "DIM DIME" KLİBİ ÇIKTI

Sanatçı Kurucu'nun "Dım Dıme" klibi çıktı

Her zaman barış ve kardeşlikten yana olan ve yayınlanmış 3 kitabı bulunan sanatçı Lokman Kurucu’nun “Dım Dıme” adlı Kürtçe klibi çıktı.

18 Aralık 2015 Cuma 12:13

1984 Urfa-Siverek doğumlu olan sanatçı Lokman Kurucu aynı zamanda şair söz yazarı bestekar. Ölünüz Lütfen, Sinek, Sürekli Portakal Kabukları adında yayınlanmış üç kitabı  bulunuyor.

Sanatçının besteleri İlkay Akkaya ve Yasemin Göksu gibi değerli halk sanatçıları tarafından okundu.Yaklaşık beş yıldır söz ve müziği kendisine ait şarkılarını  seslendirmeye başlayan sanatçı Kurucu  ''artık Kürtler doğu bölgelerinde oldukları kadar  metropollerdeler.

Özellikle metropollerdeki gençlerin artık sadece politik , kültürel, sorunları yok.Bunların dışında daha bireysel sorunları var ; ‘aşk gibi ..“Dım Dıme” de aşkın görüntülerinden biri. Bu gürültü şehrin gürültüleri ile birleşince daha bir çekilmez hale geliyor.

Bu şarkı bu bıkkınlığı anlatıyor.Dım Dıme” nin Kürtçe müziğe yeni bir bakış kazandıracağına inandığını '' söyleyen Kurucu , bunun için bu şarkıya klip çektiğini  belirtti.

Hakkari’ye de ayrı bir önem verdiğini belirten sanatçı Kurucu, yakın zamanda Hakkari’de de bir klip çekeceğini ifade etti. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.