15 Haziran 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

SANATLARI GÖZ KAMAŞTIRDI

Sanatları göz kamaştırdı

Kadınlar duygularını cam üzerinde getiriyorlar.

08 Nisan 2011 Cuma 16:29

Hakkari'de 2 ay önce Ticaret Meslek Lisesi binasında başlatılan projeye kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen ve 10 ay sürecek olan proje bünyesinde 20 kadın, cam üzerine bölgeye ait yöresel motiflerin yanı sıra duygularını da işliyor.

Kurs öğretmeni Yılmaz Onay, şubat ayında başlayan kursa katılan kadınlara cam kesme, şablonlama, desenleme ve fırınlama eğitimi verildiğini söyledi. Kadınların kursta iyi bir ilerleme kaydettiğini anlatan Onay, ''Hazırladığımız malzemeleri pazara sunma aşamasına geldik.

Bu, bizim için çok önemliydi. Hakkari'de ilk kez böyle bir proje hazırlandı. Kimse bu kadar ilginin olacağını tahmin etmiyordu'' diye konuştu. Kursiyerlerden Aycan Aşkan ise, kendilerine böyle bir imkan sağlayan Hakkari Valiliği'ne teşekkür ederek, kentte kadınlara yönelik bu tür projelerin artmasını umut ettiklerini belirtti.

kadin-sergi-1.jpg

kadin-sergi-2.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.