06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara6°C

ŞEHİT GÜVENLİK KORUCUSU HAYVA İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ!

Şehit güvenlik korucusu Hayva için tören düzenlendi!

Hakkâri’de şehit olan güvenlik korucusu Sebahattin Hayva için tören düzenlendi.

01 Ağustos 2017 Salı 18:41

11 Haziran 2017 tarihinde Hakkâri-Çukurca karayolu Olgunlar Köyü Şine Köprüsü Mevkiinde el yapımı patlayıcı kontrolü sırasında bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu yaralanan güvenlik korucusu Sebahattin Hayva, tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırıma Hastanesinde 31 Temmuz 2017 tarihinde şehit oldu.

Şehit olan güvenlik korucusu Sebahattin Hayva için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç,

Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin,, polis memurları, askerî personel, kurum müdürleri ve şehidin yakınları katıldı.

Şehit cenazesinin helikopterde indirilmesi ile birlikte ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirerek feryatlar yaktılar. 1 çocuk annesi ve 6 aylık hamile olan şehit Sebahattin Hayva'nnı eşi Bahar Hayva ise gözyaşlarına hakim olamadı ve eşinin fotoğrafına sarıldı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Feryatlar yakan şehit ailesini kadın komutanlar teselli etmeye çalışarak, doktorlar ise hazırda bekletildi. Saygı duruşunda bulunulmasıyla birlikte şehit güvenlik korucusu Sebahattin Hayva’ın naaşı tören alanına getirilerek özgeçmişi okundu.

Yapılan duanın ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere il merkezine bağlı Üzümcü Köyüne uğurlandı. Hakkarihabertv.com

sehit-sebahattin-hayva-1.jpgsehit-sebahattin-hayva-m.jpg

sehit-sebahattin-hayva-2-001.jpgsehit-sebahattin-hayva-4.jpgsehit-sebahattin-hayva-3.jpgsehit-sebahattin-hayva-5.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.