09 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

ŞEMDİNLİ BELEDİYESİN'DEN HALK KONSERİ

Şemdinli Belediyesin'den halk konseri

Hakkari'nin Şemdinli İlçe Belediyesi tarafından halk konseri düzenlendi. Belediye bahçesinde düzenlenen konseri, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve çok sayıda vatandaş dinledi.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 13:27

Konserden önce konuşan Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, bir yıl içerisinde her akşam top, silah, helikopter sesleri ile yatıp kalktıklarını vurguladı. Şemdinli halkının silah ve top seslerine layık olmadığını belirten Töre, Şemdinli halkının kendi diline ve kültürüne sahip çıktığını belirterek, bunun için bir halk konseri düzenlediklerini söyledi. Ardından BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan da halkı selamlayarak Kürtçe bir konuşma yaptı. Canan, bu tür etkinliklerin halka moral olduğunu belirtti.

Daha sonra, Kuzey Irak'tan gelen Ahmet Zebari ve Miran Herki ile Şemdinli Guldegün Kültür Merkezi sanatçısı Hazal, geç saatlere kadar söyledikleri ezgilerle halkı eğlendirdi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.