30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

ŞENGAL CEPHESİNDE SON DURUM

Şengal cephesinde son durum

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı, Peşmerge'nin stratejik öneme sahip olan Musul-Suriye yolunu kontrol etmek üzere olduğunu söyledi.

18 Ocak 2015 Pazar 19:22

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı, Peşmerge’nin stratejik öneme sahip olan Musul-Suriye yolunu kontrol etmek üzere olduğunu söyledi.BasNews’e konuşan Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Behram Doski dün IŞİD’in iki ayrı saldırı düzenlediğini, koalisyona ait savaş uçaklarının da desteğiyle Peşmerge Güçleri’nin saldırıları püskürttüğünü söyledi.

IŞİD’in ağır darbe aldığını vurgulayan Doski ” Çatışmalarda 5 IŞİD üyesi öldürüldü. Koalisyon uçaklarının 4 ayrı hava saldırsında ise 10 örgüt üyesinin etkisizlişterildiği bilgisine ulaştık. ” dedi.Şengal Cephe Komutanı, Şengal’in batısının ve doğusunun tamamen Peşmerge Güçleri’nin kontrolünde olduğunu bildirdi.

Doski IŞİD’in Irak ve Suriye’ye geçmek için sürekli kullandığı stratejik Musul-Suriye yoluna çok yaklaştıklarını sözlerine ekledi.Behram Dostki, Peşmerge Güçleri’nin elinde modern silahlar olmamasına ve eski silahlarla savaşmasına rağmen IŞİD saldırılarını kırdığının altını çizdi. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.