17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

SİGARAYI BIRAK HEDYENİ AL

Sigarayı bırak hedyeni al

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER), sigara bırakan her vatandaşa, ülkede en çok satılan onlarca muhtelif dergilerden hediye edeceğini bildirdi.

08 Şubat 2011 Salı 17:04

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - HESKA-DER Başkanı Sefer Kaçmaz, amaçlarının toplumu her konuda eğitmek olduğunu belirtti. Sigara kullanımının halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu ifade eden Kaçmaz, HESKA-DER olarak yeryüzünde tek akıllı varlık olan insanın kendi sağlığına bilerek zarar vermesinin pek anlaşılır bir durum almadığını söyledi.

Kaçmaz, "Bütün halkımızı kendilerine karşı sorumluluk sahibi olmaya, sigara içmemeye ve içenleri sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde sigaranın zararlarına dikkat çekmek, sigara alışkanlığının önlenebilir bir alışkanlık olduğunu anlatmak amacıyla sigara bırakan her vatandaşımıza, ülkemizde en çok satılan onlarca muhtelif dergiler hediye edilecektir.

 Ülkemizde kamu kuruluşlarının yanı sıra pek çok sivil toplum örgütü ve HESKA-DER olarak, halkı bilinçlendirme çalışmalarına katılmak çok önemlidir. Zararı kesinlikle ispatlanmış sigara ve benzeri ürünlerin kullanımı mutlaka terk edilmelidir diyoruz. Halkımızı sigaradan arındırılmış yüzde yüz dumansız hava sahasına davet ediyoruz" dedi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.