02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

Şİİ MİLİSLER BÜYÜK KAYIPLAR VERİYOR

Şii milisler büyük kayıplar veriyor

Irak'ın Tikrit kentinde Şii milisler Koalisyon desteğiyle IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyonlar sürüyor. Kaynakların verdiği haberlerine göre ise Şii milislerin yaşanan çatışmalarda büyük kayıplar verdiği ve iki komutanın da öldüğü iddia edildi.

05 Nisan 2015 Pazar 12:01

IslahHaber'de yer alan iddiaya göre; Şii milislerin IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlediği bölgede Sünnilere yönelik işlediği katliamlar,şiddet,yağma ve hırsızlık olaylarından sonra kentten çekilmeye başladığı belirtiliyor.

Öte yandan bölgede süren çatışmalarda Hizbullah ve Şii Bedir Tugayının 2 komutanının ve birçok Şii milisin öldürüldüğü açıklandı.

Son günlerde yaşanan çatışmalarda Şii Bedir Tugayları komutanı Ebu Saad El Tamimi ile Kasım Süleymani'nin dostu olan Hizbullah'ın özel birlik komutanlarından Cevad Hasnavi'nin de aralarında olduğu onlarca kişi çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.