14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara7°C

Şİİ MİLİSLERDEN KÜRT BÖLGESİNE YIĞINAK

Şii Milislerden Kürt bölgesine yığınak

Şii milis grubu Heşdi Şabi’nin Diyala'ya bağlı Kürt bölgeleri Celevla (Gulala) ile Sadiye nahiyelerine asker güçlerini yönlendirdiği bildirildi.

15 Kasım 2015 Pazar 10:41

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Hanekin Sorumlusu Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, Heşdi Şabi’ye bağlı büyük bir askeri gücün Sadiye’ye getirildiğini buradan da Celevla’ya doğru yönlendirildiğini söyledi.

Şeyh Mustafa, Heşdi Şabi’nin özellikle Eski Irak Başbakanı Nuri Malik’nin Sadiye, Celevla, Amirli ve Süleyman Beg bölgeleriyle ilgili planını yerine getirmek için çabaladığını söyleyerek, “Böyle devam ederse durum daha da kötüye gidecek” dedi.

Peşmerge Güçleri Germeser Cephesi Sorumlusu Mahmud Sengavi de gelişmeyi doğruladı.

Mahmud Sengavi Peşmerge Güçleri’nin durumun farkında olduğunu belirterek, hazırlıklı olduklarını söyledi.

Kötü bir olayın meydana gelmemesini umut ettiğini belirten Sengavi, Peşmerge Güçleri’ne karşı herhangi bir saldırıda karşılık vereceklerini vurgulayarak, “Hiçbir şekilde ortaya çıkan bu durumu kabul etmiyoruz. Celevla Kürdistan’ın toprağıdır ve kanımızla aldık. Hiçbir gücün bu bölgede olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Celawla ve Sadiye ilçelerinin kontrolü sırasında Peşmerge Güçleri’ne destek sunan Heşdi Şabi güçleri ise halen bölgede bulunuyor.

2 gün önce Tuzhurmatu’da bir grup Şii Heşdi Şabi milisinin kontrol noktasında durmaması üzerine çıkan çatışmada 3 milis öldürülmüş, 2 peşmerge de şehit düşmüştü.

Dün gece de ilçede Kürtler’e ait bazı ev ve işyerlerinin Şii milislerce ateşe verildiği bildirilmişti.basından

 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.