18 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

SİNCAR'IN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ,,,,

Sincar'ın öldürülmesine tepki,,,,

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi üyeleri, İstanbul’da parti üyesi Nazliye Sincar’ın eşi tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

03 Eylül 2013 Salı 12:07

BDP Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir, BDP Kadın Meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kadın Meclis Üyesi Zeynep Besi Dara, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstanbul BDP Kadın Meclis Üyesi Nazliye Sincar’ın erkek egemen zihniyet tarafından katledildiğini ve bunu yapan zihniyetin baş sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu öne sürdü.

Dara, "Nazliye Sincar bundan önce de öldürülen kadınlar gibi gereken yerlere şikayette bulunmuş, koruma talep etmiş olduğu halde yine bile bile ölüme gönderilmiştir. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Nazliye Sincar dışında üç kadın daha öldürülmüştür.

Katledilen bu kadınların asıl katilleri, erkek egemen zihniyetin en büyük temsilcisi olan AKP hükümetidir. Katliamlara karşı bu kadar kayıtsız kalan hükümetin var olan zihniyeti pekiştirme çabası, bu cinayetlerle bir kez daha kendini net olarak ortaya koymuştur.

AKP hükümetinin erkek egemen zihniyeti artık sorgulanması gerektiğini, oluşturulan sistemin özellikle kadının nasıl düşürüldüğünü, bu sistemin yakıcı, yıkıcı ve diğer tüm olumsuz yönlerini ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini, hukuki olarak var olan yasal düzenlemelerin kağıt üzerinde kalmaması, bunların uygulamaya konulması gerektiğini bir kez daha önemle vurguluyoruz.

Biz kadınlar olarak erkek zihniyetine karşı yürüttüğümüz mücadeleyi, katledilen kadın yoldaşlarımız şahsında özgün kadın örgütlülüğümüzü oluşturarak daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

bdp-11.20130903122732.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.