07 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

SINIR'DA ÇATIŞMA ÇIKTI İDDİASI

Sınır'da çatışma çıktı iddiası

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yeşilova köyündeki üst bölgede bulunan karakola Irak topraklarından taciz ateşi açıldığı ve bir uzman çavuşun yaralandığı iddia edildi.

05 Nisan 2014 Cumartesi 18:12

Alınan bilgiye göre, olay saat 13:30 sıralarında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yeşilova köyünde meydana geldi. Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Yeşilova köyünün üst bölgesinde bulunan karakola Irak topraklarından taciz ateşi açıldı.
 
Güvenlik güçleri ise ateşin geldiği yöne anında karşılık verdi. Yapılan taciz ateşinin ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından kalkan 3 kobra helikopteri bölgeye sevk edildi.
 
Sınırdaki bazı yerel kaynaklara göre ise, karakolun üst bölgesinde çalışan iş makinesinin bulunduğu bölgeye de ateş açıldığını iddia ettiler. Taciz sırasında bir uzman çavuşunda yaralandığı iddia edilirken Hakkari Valiliği ise olayın doğru olup olmadığı yönünden henüz bir açıklama yapmadı. Hakkarihabertv.com
 
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.