05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

SOKAK HAYVANLARI SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Sokak hayvanları sağlık taramasından geçirildi

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sahipli ve sahipsiz hayvanlar sağlık taramaları yapılarak gerekli aşıları yapıldı.

24 Temmuz 2020 Cuma 16:20

 Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan çöplük mevkiinde bulunan başıboş köpeklerin barınaklarını dezenfekte eden veteriner ekipleri, daha sonrada mama bıraktı.

  Ekipler rutin çalışmalarının yanında başıboş ve sahipli hayvanları sağlık taramasından geçirerek gerekli tüm aşılarını yaptırdığı belirtildi.

  Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan bir hurda adlı işyerinde bulunan yavru köpekler ise ekipler tarafından önce sağlık taramasından geçirilerek, parazit aşıları yapıldı. Sokak hayvanlarına mama ve yiyecek bırakıldı.

Klinikte tedavi altında bulunan, kedi, kepek ve bazı kuşların ise sağlığına kavuşması ile birlikte doğal yaşam alanlarına geri bırakıldığı öğrenildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kente aç veya aşısı yapılmayan sokak hayvanı bırakmadıklarını belirterek, çalışmalarını devam ettiğini ifade ettiler. Haber: Feyzullah Taş

kopek-1-007.jpgkopek-2-009.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.