14 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

ŞÜPHELİ KATIR İMHA EDİLDİ

Şüpheli katır imha edildi

Hakkari'de bomba yüklü olduğu iddia edilen bir katır (Hestır) özel harekat timleri tarafından polis kontrol noktasına varmadan 150 metre mesafeden vurularak etkisiz hale getirildi.

29 Ekim 2011 Cumartesi 12:12

Edinilen bilgiye göre, şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Depin Polis kontrol noktasına kimsenin yanında olmadığı bir katırın geldiği tespit edildi. Katırın bomba taşıyabileceği ihtimallerini göz önünde bulunan özel harekat timleri karayolunu trafiğe kapattı. Noktaya 150 metre yaklaşan katıra ateş açılarak öldürüldü. Karayolu ise 3 saat boyunca trafiğe kapatıldı. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanı ekipleri katırın yanına giderek incelemelerde bulunduktan sonra fünye ile katırın katırı bir daha etkisiz hale getirdiler. Yapılan çalışmaların ardında karayolu yeniden trafiğe açıldı.

KATIR YÜKÜNDE 20 KİLİ PATLAYICI ÇIKTI

Polis noktasına 150 metre mesafede vurulan katırın yükünde 2 adet 12'lik tüplerin arasına tuzaklanmış 20 kili patlayıcı çıktığı iddia edildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, ise katırın yükünde 12'lik tüplerin arasına tuzaklanmış uzaktan komandalı A-4 patlayıcıların bulunduğunu katırın polis noktasına yaklaşmasıyla birlikte ateş açılarak etkisiz hale getirildiğini söyledi.

van-karayolu-2.20111029133314.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.