19 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

SURİYELİ DİLENCİLER CAMİ İÇLERİNİ MESKEN TUTTU

Suriyeli dilenciler cami içlerini mesken tuttu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Hakkari’ye gelen Suriyeli dilencilerin önüne geçilemiyor.

01 Şubat 2014 Cumartesi 15:28

Çarşı merkezindeki değişik caddelerde çocukları ile birlikte dilenen Suriyeli dilencilerin sayısında her geçen gün artışların yaşandığı belirtildi. Esnafların iş yerlerine kadar girerek para dilenen dilencilerin son durakları ile camilerin içi oldu.

Dilenciler, birçok camide olduğu gibi çarşı merkezinde bulunan belediye camisini de mesken tuttu. Caminin içine kadar giderek burada oturan dilenciler, vatandaşlar namazlarını bitirdikten sonra ise cemaatten para dileniyorlar.

Cami imamının defalarca kendilerini uyardığını belirtmesine rağmen kendisini dinlemeyen dilencilerin, erkeklerle iç içe camide bulunması ise tepkilere neden oldu.
Hakkari’deki bazı vatandaşlar ise dilenenlerin Suriyeli olmadıklarını iddia ederek, bunların başka illerden gelerek Suriyeli olduklarını iddia edip duygu sömürüsü yaptıklarını belirttiler.

Belediye’ camisinin içine kadar giren kadın dilencilerin para dilenmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, belediye zabıta ekiplerini göreve çağırarak, camide dilenenlerin engellenmesini istediler.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise, her defasında dilenen kadın ve çocukları topladıklarını ve kendilerine uyarıda bulunmalarına rağmen dilendiklerini belirttiler.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.