08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara8°C

TARİHİ GEÇMİŞ GIDALAR İMHA EDİLDİ

tarihi geçmiş gıdalar imha edildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan denetimler sırasında el konulan son kullanma tarihi geçmiş gıdalar belediye ekipleri tarafından yakılarak imha edildi.

17 Haziran 2014 Salı 12:35

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gıda denetim ve kontrol ekipleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin ortaklaşa yürüttükleri denetimde, şehrin muhtelif bölgelerinde özellikle halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı işyerlerinde yapılan denetimler sonucu insan sağlığı açısından tüketilmesi uygun olmayan ve son kullanma tarihleri geçen gıdalar şehir çöplüğüne götürülerek zabıta gözetiminde imha edildi.

İmha edilen gıdalarla ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, “Belli aralıklarda Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız denetimler sonucu tüketilmesi uygun olmayan ve son kullanma tarihleri geçen gıdalara tutanak karşılığında el koyduk.

Daha sonra yetkili arkadaşlarımızla birlikte gıdaları şehir çöplüğüne götürerek imha ettik. Son kullanma tarihleri geçmiş ürünler insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Hatta ölümlere bile neden olabiliyor.

Kimsenin insanlarımızın sağlığı ile oynama hakkı yok. Biz Yüksekova Belediyesi olarak buna asla izin vermeyiz. Bu konuda yurttaşlarımızın da daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Tek ricamız aldıkları gıdaların özellikle tarihlerine dikkat etmelerini istiyoruz” dedi. İHA

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.