12 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara13°C

TAŞ "BARIŞ SÜRECİ GELECEĞE UMUT OLDU"

Taş "Barış süreci geleceğe umut oldu"

Hakkari'de Mayıs ile Haziran ayları arasında yapılması planlanan Hakkari (HATSO) Başkanlığı'na aday olan Servet Taş, başlatılan barış sürecinin umut ve gelecek vaat ettiğini belirtti.

22 Nisan 2013 Pazartesi 14:33

Hakkari’de bir kafede onlarca esnafla bir araya gelen HATSO adayı Servet Taş, seçildiği taktirde yapacağı hizmetler hakıkında detaylı bilgiler verdikten sonra barış süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sayın PKK Lideri sayın Abdullah Öcalan’ ın, sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili yetkililerin  başlatmış olduğu barış sürecinin umut ve gelecek vaat ettiğini ifade eden Taş sürece tam destek verdiklerini söyledi.

40 BİNDAN FAZLA İNSANI KAYBETTİK

Taş,” Barış süreci bizim umudumuz ve geleceğimiz oldu. Bu ülkede 30 yıldır süren bir savaş var. 40 binden fazla insanımızı kaybettik, çok büyük acılar yaşadık, binlerce köy boşaltıldı. Göç eden milyonlarca insanımız oldu. Açlık, sefalet, ölüm, kan ve gözyaşı gördük. Anneler, babalar, oğullar, kızlar, hep beraber ağladık, hep beraber gözyaşı döktük. Önümüzde bir fırsat var, insanca yaşamak için, eşit yaşamak için, ölmeden, inkar edilmeden, sürgünler yaşamadan, , özgür bir Türkiye istiyoruz”

BU ÜLKEYE HERKESTEN FAZLA SAHİP ÇIKTIK

Taş,” Eşitlikçi, adaletli, gerçek bir demokrasinin yaşandığı bir yaşam tarzı istiyoruz. Biz bir halkız ve bu ülkeyi herkes den çok seviyoruz, bu ülkeye her zaman, herkes den çok sahip çıktık ve herkes den çok biz yine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşanan bu barış sürecinde kardeşlik, dostluk ve toplumsal barışa ihtiyacımız var. Bu sürece canı gönülden destek olacağımızı, Bu anlamda tüm halkımızı yürekten selamlıyoruz” dedi. Haber: Serkan Kaya

servet-tas-hatso-1.jpg

servet-tas-hatso-2.jpg

servet-tas-hatso-3.jpg

servet-tas-hatso-4.jpg

servet-tas-hatso-5.jpg

servet-tas-hatso-6.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.