30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara15°C

TEMEL YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİMİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

Temel yaşam desteği eğitimi büyük ilgi gördü!

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (S.H.M.Y.O) tarafından öğrencilere ‘’Temel Yaşam Desteği Eğitimi’’ verildi.

25 Kasım 2016 Cuma 16:00

Hakkâri Devlet Hastanesi’nde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Hasan Basri Çetinkaya tarafından temel yaşam desteği nasıl yapılır, hayatı tehlikede olan hasta ve yaralıya müdahale, Acil Tıp Teknisyeninin görevleri,  

solunumu durmuş kişiye nasıl müdahale edilir, müdahale edilmeden önce neler yapılması gerektiği ve nasıl müdahale edileceği ile ilgili maketler yardımı ile uygulamalı olarak öğrencilere eğitim verildi.

Üniversitemiz Fakülte Derslikleri yemekhane katında verilen  eğitime Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili. Prof. Dr. Ömer Pakiş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Erduman, akademik,  idari personel ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Burada Acil Tıp Uzmanı Dr. Hasan Basri Çetinkaya, hayatı tehlikede olan hasta ve yaralıya Temel Yaşam Desteği Acil Tıp Teknisyeninin mesleki ve insani görevler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Çetinkaya,”Solunumu durmuş kişiye doğru ve hızlı müdahale etmektir. Temel Yaşam Desteğine başlamadan önce hasta veya yaralının solunum ve dolaşımının olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir

Kısa sürede doğru karar vermek, suni solunum ve dış kalp masajı uygulanmaktadır. Eğitimde  Acil Tıp Teknisyeninin Temel Yaşam Desteği konusunda yeterli bilgi ve beceriye sahip olması gerekir.

 Temel Yaşam Desteği eğitimi sayesinde bilgileri tekrar edip kazandırılan beceriler ile öğrencilerimizin daha donanımlı olmaları sağlanarak geri dönüşümü olmayacaktır” dedi.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Hasan Basri Çetinkaya ayrıca aynı zamanda Temel Yaşam Desteğinin önemi hakkında farkındalık oluşturularak özellikle bebek, çocuk ve yetişkinlerde Temel Yaşam Desteği eğitimi farklılıkları üzerinde duruldu.  

500 öğrencinin katıldığı ve iki saat süren eğitimin sonunda Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili. Prof. Dr. Ömer Pakiş tarafından eğitimi veren Uzman Dr. Hasan Basri Çetinkaya’ya  teşekkür belgesi verildi.  Hakkarihabertv.com-Feyzullah Taş

universite-1-003.jpguniversite-m-003.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.