18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

TOPLANAN YARDIMLAR ROJAVA'YA GÖNDERİLDİ

Toplanan yardımlar Rojava'ya gönderildi

Hakkari’de toplanan yardımlar Rojava’daki vatandaşlara dağıtılmak üzere Şanlıurfa’ya gönderildi.

03 Eylül 2013 Salı 16:44

Hakkari’de DTK, BDP, belediye ve STK’ların Rojava için başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar Rojava’ya gönderildi. TIR’la gönderilen yardımlarla ilgili bilgi veren Rojava Yardım Komisyonu yetkilileri, daha önce başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımları araçlara yükleyerek Urfa’nın Suruç ilçesine göndereceklerini söyledi.

Yetkililer, “Rojava halkının zor günler geçiriyor. Bütün Kürt halkının zor günler geçiren Rojava halkı ile dayanışma içinde olması gerekir. Rojava halkının ile dayanışma içinde olan bütün halkımıza teşekkür ediyoruz. Suriye’de savaş devam ettiği müddetçe Rojava halkına yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.
  Rojava Yardım Komisyonu üyesi Cemal Sezgin ise, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Sezgin, "Başta belediye başkanımız ve kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşları ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Kampanya kapsamında temel gıda maddelerinin ağırlıklı olduğu yardım malzemelerini paketleyerek, kiraladığımız TIR’a yükledik. TIR bugün Urfa'nın Suruç ilçesine geçecek. Yardım malzemesi oradan Rojava'ya aktarılacak" dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

yardim-rojava-1.jpg


Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.