18 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara26°C

TOPLU MEZARI ZİYARET ETTİLER

Toplu mezarı ziyaret ettiler

Hakkari'de BDP'li kadınlar, bir süre önce çıkan çatışmada öldürülen ve topluca gömüldüğü belirtilen 8 PKK'linin mezarını ziyaret edip Kuran-ı Kerim okuyup dua ettiler.

05 Şubat 2011 Cumartesi 15:44

FEYZULLAH TAŞ

HAKKARİ(İHA)-Bir annenin Kürtçe olarak ağıt yakması üzerine mezarda bulunanların bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Kadınlar, 1998 yılında şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Erziki bölgesindeki tavuk çiftliği yakınında güvenlik güçleri ile giriştikleri çatışmada yaşamını yitiren ve topluca gömülen 8 PKK'linin mezarını ziyaret ettiler. Kara bata çıka toplu mezarlığa ulaşan kadınlar toplu mezara çiçek bıraktıktan sonra burada Kuran-ı Kerim okuyup, dua ettikten sonra şeker dağıttılar. Çıkan çatışmalarda çocuklarını kaybeden aileler mezarlıkta gözyaşlarına hakim olamadılar. Kürtçe olarak feryat eden kadınlar,

"Birileri artık bu kanı durdursun. Artık anneler gözyaşı dökmesin. Bizim ciğerimiz yandı başkasının ciğeri yanmasın. Bakın öldürülen 8 kişi burada toplu olarak gömülmüş. Tek isteğimiz artık gençlerin ölmemesi ve bu kanın biran önce durdurulmasıdır" şeklinde konuştular.

normal-1.jpg

normal-2.jpg

05.20110205154721.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.