30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

TOZ BULUTU GÜNDÜZÜ GECEYE ÇEVİRDİ

Toz bulutu gündüzü geceye çevirdi

Hakkari’de, Suriye üzerinden rüzgar ile gelen toz ve kum dalgası, hayatı olumsuz etkiledi.

12 Nisan 2011 Salı 16:45

Haber: Yusuf Taş

Yaklaşık bir haftadan beridir yaşamı olumsuz yönden etkileyen yağmur yerini toz bulutuna bıraktı. Öğle saatlerinde yağmur yerine çamur yağması sonucu ev, iş yeri ve araçlar sarıya boyandı. Saatler 13:00’ı göstermesine rağmen toz bulutu nedeniyle şehir merkezi sarıya bürünerek 4 saat boyunca da gündüzü geceye dönüştü. Ne yapacağını şaşıran vatandaşlar ise geceleri olduğu gibi elektriklerini açık bırakarak gece ve gündüzü bir arada yaşamanın şaşkınlığını yaşadılar. Bazı esnaflar ise yağmur yerine çamur yağdığını belirterek iş yerlerinin öndeki çamuru paspasların yardımıyla temizleme telaşı içersine düştüler.

 

Hakkari Metroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, Suriye üzerinde gelen toz bulutunun il ve ilçelerde hayatın olumuz etkilediğini belirttiler. Yetkililer, bir haftadan beridir devam eden yağışlar yarında devam edeceğini ifade ettiler.

toz-bulutu-1.jpg

toz-bulutu-2.jpg

toz-bulutu-3.jpg

toz-bulutu-4.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.