04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

TÜRKİYE İKİNCİLERİ VALİ AKBIYIK'I ZİYARET ETTİ

Türkiye ikincileri Vali Akbıyık'ı ziyaret etti

Türkiye'de 2'ncisi olan öğrenciler Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret etti.

03 Ocak 2023 Salı 13:18

Doğu Anadolu Bölgesi adına Türkiye finaline katılma kazanan ve 1 Aralık 2022 itibarıyla Ankara'da düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı katılımıyla gerçekleştiren yarışmada 7 bölge içerisinde Türkiye'de 2'ncisi olan öğrenciler Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret ettiler.  

Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasında Yüksekova Anadolu Lisesi Mart ayında ilçe birincisi oldu. 23 Mart 2022 yılında ilde düzenlenen yarışmada il birinciliği elde  etti.

İl birinciliğinden sonra bölge finaline katılma hak kazanan okul bölge finalinde Doğu Anadolu'da 14 ilin  katılımıyla Malatya'da 30 Mayıs'ta düzenlenen yarışmada Doğu Anadolu Bölge birinciliği  derecesini de elde ederek Doğu Anadolu Bölgesi adına Türkiye finaline katılma  hak kazanmıştı.

1 Aralık 2022 itibarıyla Ankara ilinde düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı katılımıyla gerçekleştiren yarışmada 7 bölge içerisinde Türkiye'de 2'ncilik derecesi elde etti.

 Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'a makamında ziyaret ettiler. Vali Akbıyık, öğrencilere tablet ve çeşitli hediyeler vererek tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Gençlik ve Spor Müdürü Emin Yıldırım, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael'de hazır bulundu. Hakkarihabertv.com

derece-1.JPG
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.