18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

TÜRKİYE ŞAM CEPHESİ'Nİ SİLAHLANDIRMAYA BAŞLADI

Türkiye Şam cephesi'ni silahlandırmaya başladı

İngiliz Times gazetesi, Türkiye'nin Suriye'de Şam Cephesini silahlandırmaya başladığını yazdı.

18 Ağustos 2015 Salı 22:02

İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Timesgazetesi, Türkiye'nin Suriye'de Şam Cephesi'ni silahlandırmaya başladığını yazdı.

TÜRKİYE'NİN SİLAH VERDİĞİNİ DOĞRULADILAR

The Times, Ankara'nın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Beşar Esad'a karşı çatışan Şam Cephesi'ni silahlandırmaya başladığını, Şam Cephesi komutanlarının da silah sevkiyatını doğruladığını belirtti.

ESAD'I DEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Gazete, Şam Cephesi olarak anılan grubu, Halep'in içinde ve şehrin kuzeyinde IŞİD ve Esad güçlerine karşı savaşan isyancıların oluşturduğu bir koalisyon olarak nitelendirerek,Şam Cephesi'nin ABD ve Türkiye arasında yapılan temaslar sonrasında silah yardımı aldığını da ifade etti.

ŞAM CEPHESİ FETVA VERDİ

Haberde, Cumartesi günü Şam Cephesi'nin bir fetva vererek, örgüt yönetiminin IŞİD'e karşıABD ve Türkiye ile işbirliğine gidilmesini meşru olarak nitelediği de belirtildi.Brookings Enstitüsü Doha Merkezi analisti Charles Lister'in görüşlerine de yer veren gazete, Lister'in, Şam Cephesi'ne silah desteği sağlanmasını akıllıca olarak yorumladığını aktardı.

IŞID İLE MÜCADELE EDECEKERİ İDDİA EDİLİYOR

Haberde, Cephe'yi oluşturan grupların Türkiye'ye yakın olduğu ifade edilerek, ŞamCephesi komutanlarının, ABD ve Türkiye'nin hava desteğiyle birlikte IŞİD'e karşı mücadelede daha etkin bir rol üstleneceklerini belirtildi. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.