17 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

TUTSAK ÇOCUKLARIN AİLELERİ AÇIKLAMA YAPTI,

Tutsak çocukların aileleri açıklama yaptı,

Hakkari’deki tutsak çocukların aileleri İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesine başvurarak, değişik cezaevlerinde bulunan çocuklarının Hakkari’deki ceza evine getirmelerini istediler.

08 Ocak 2014 Çarşamba 17:06

Bir süre önce çıkan toplumsal olaylarda çocukları tutuklanan ve değişik cezaevlerine nakil edilen Ertunç, Abi, Demir, Durak, Timur, Kurt ve Demir aileleri İHD Hakkari Şubesine başvurarak çocuklarının Hakkari’deki cezaevine nakil edilmesini istediler. Bunun üzerine İHD Hakkari Şubesi ve tutsak çocukların aileleri Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde bir açıklama yaptılar.

 Ailelerin kendilerine başvurduğunu ve tutsak çocuklarının zor durumda olduğunu söyleyen İHD Başkanı İsmail Akbulut, tutsak çocukların biran önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Akbulut,”Çocukları cezaevinde bulunan 7 ayrı aile bize müracaatta bulundu. Çocuklarının Sincan İslah Çocuk Cezaevinde bulunduğunu ve burada çocuklarına gardiyanlar tarafından kötü muameleye tabi tutularak, daha sonrada 2 çocuğu Maltepe Cezaevine, 3 çocuğun ise İzmir Cezaevine nakil edildiğini söylediler.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle de buralardaki cezaevlerine gidip çocuklarını ziyaret edemediklerini ifade ettiler. Bizde İHD olarak tutsak çocukların aileleri ili görüşebilmesi için Hakkari Kapalı cezaevine getirmeleri yönünden çalışmalar başlattık. Çocukların biran önce ailelerine kavuşması için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya çağırıyoruz” dedi. Haber: Serkan Kaya tutsak-aileleri-1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.