06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara8°C

ÜNİVERSİTE'DE ROBOSKİ GERGİNLİĞİ

Üniversite'de Roboski gerginliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan gerginliğin büyümesini güvenlik güçleri engelledi.

25 Aralık 2014 Perşembe 16:32

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Samsun Gençlik Meclisi Üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Şırnak’ın Uludere ilçesinde 3 yıl önce yaşanan olayları protesto etmek için eylem yapmak istedi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi önündeki 'Roboski Ormanı' adı verdikleri yeşil alan önünden Fen-Edebiyat Fakültesi'ne yürüyen grubu, karşıt görüşlü öğrenci grubu engellemek istedi. Üniversitenin güvenlik görevlileri ile çevik kuvvet polislerinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden engellendi.

video-galeri.20110227163236.gif

Uludere olaylarını protesto eden ve Fen-Edebiyat Fakültesi önüne gelen HDK Samsun Gençlik Meclisi Üyeleri adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Rana Rende, “Biz de her vicdan sahibi insanın yapacağı gibi bu katliamı unutmayacak ve unutturmayacağız. Katliamların halka normalmişçesine aktarılmasına engel olacağız" dedi. Okunan basın açıklamasının ardından gruplar olaysız dağıldı. İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.