22 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

ÜNİVERSİTE'DEN AŞURE PANELİ

Üniversite'den aşure paneli

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ortaklaşa olarak “Hicret Medeniyeti ve Aşure Geleneği” konulu panel düzenleyeceği belirtildi.

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:26

Aşure geleneği ile ilgili bir açıklama yapan Hakkari Üniversitesi 08 Aralık 2012 cumartesi günü Saat 13.00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Hicret Medeniyeti ve Aşure Geleneği” konulu panel gerçekleştireceklerini duyurdu. Açıklamada:

 

“Panele Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Vecihi Sönmez ile Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ünal konuşmacı olarak katılacak olup. Panelde “Hicret Medeniyeti ve Aşure Geleneği” konuları ele alınacaklardır. Gerçekleştirilecek panelde Hicret, Hz. Muhammed (s.a.v)’in Mekke’den Medine’ye göçü, İnsani değerleri yaşatmış bir medeniyet olan İslam dininin anlaşılması.

 

Göç, sevgi, kardeşlik ve insani değerleri konuları üzerinde ile toplumsal yardımlaşmanın bir göstergesi olan sevinç ve üzüntüsü paylaşılan bir gün olarak İslam Uygarlığında önemli bir yeri olan Aşure, Allah(c.c.)’ın verdiği nimetleri paylaşma sevincinin Hz. Muhammed  (s.a.v)’in torununun ölümünün üzüntüsü ile birlikte yaşanması konularına yer verilecektir. Hicret Medeniyeti ve Aşure Geleneği “konulu panele tüm halkımız davetlidir” denildi. Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.