05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

VALİ AKBIYIK SEL BÖLGESİNDE

Vali Akbıyık sel bölgesinde

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan Taşbaşı köyünde meydana gelen sel bölgesinde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

25 Mart 2021 Perşembe 14:15

Önceki gün meydana gelen yağışlardan dolayı kent merkezinden 40 kilometre mesafede bulunan Taşbaşı köyü deresinin taşması sonucu dere boylarında tahribatlar meydana gelmişti.

  Vali Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevkif Kumbasar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetin, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilgili kurum müdürleri, AFAD ve Kızılay ekipleri bölgede incelemede bulundular.

Burada yapılan dere yatağı ıslah çalışmalarını yerinde denetleyen Vali Akbıyık, vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Taşbaşı köyü sağlık ocağı ve ilk ve ortaokulunu da ziyaret eden Vali Akbıyık, öğrencilere kitap hediye etti.

Sele mücadele çalışmaları hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Akbıyık, birkaç gündür ilimizde yoğun bir yağış vardı. Yaklaşık 20 köyümüzde çeşitli hasarlar meydana geldiğini söyledi.

Vali Akbıyık,”Hakkari’nin Derecik ve Çukurca ilçelerimizin yolları yağış ve çökmelerden dolayı kapanmıştı. Yolların büyük bir bölümünü yaptık. İlçe yollarımızda geçici geçişler başladı.

Taşbaşı köyü ise coğrafya olarak biraz daha eski bir köyümüz. Hatta afete maruz kalan mahalleleri de var. Bundan dolayı Toki’nin yapmış olduğu afet konutları da var.

Burada derenin taşması nedeniyle il özel idaresi, DSİ, karayolları, AFAD, Çevre Şehircilik hepsi burada gerekli çalışmayı yapıyorlar. Allah’a şükür burada bir can kaybı yok. Diğer içme suyudur, yol gibi hasarlarını da devletimizin imkanları ile gideriyoruz” dedi. Haber: Feyzullah Taş

tasbasi-sel-1.jpgtasbasi-sel-2.jpgkitap-1-005.jpg

 


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.