02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

VALİLİK ÖNCEDEN UYARMIŞTI. KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Valilik önceden uyarmıştı. Kar yağışı başladı

Hakkari Valiliğinin il ve ilçeler için yaptığı uyarı sonrası akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

20 Aralık 2021 Pazartesi 19:52

 

Önceki gün akşam saatlerinde Hakkari Valiliği sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda,” İlimiz Merkez ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca İlçelerimizde 20.12.2021 Pazartesi'den itibaren etkili olacak yoğun kar yağışı nedeniyle sel, su baskını, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"  ifadelerini kullanmıştı.

Hakkari’de saat 19:00 dan itibaren kent merkezi ve ilçelerde kar yağışı etkili olmaya başladı. Lapa lapa kar yağışı hız kesmeden etsini sürdürüyor. Kısa sürede kent merkezine 5 santim kar düşerken, bu şekilde devam etmesi halinde ise 35 santimetrenin üzerine çıkması bekleniyor.

Sürücülerin yer yer zor anlar yaşadığı kent merkezinde yağışların etkisini artırması üzerine birçok köy ve mezra yollarının kapanacağını ve hatta okulların dahi tatil edebileceğini ifade eden vatandaşlar, bu kadar hızlı bir kar yağışı beklemediklerini söylediler. Hakkarihabertv.com

kar-1-039.jpgkar-2-029.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.