17 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C

VAN KARIŞTI ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Van karıştı çok sayıda gözaltı var

Van'da Öcalan'a özgürlük ve bölgede yaşanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle toplanan gruba polis'in müdahalesi sonrası olaylar çıkmıştı.

21 Aralık 2015 Pazartesi 13:38

"Bu gün de Feqiyê Teyran önünde toplanan kitle İkinisan Kavşağına doğru yürümek istedi. Polisler Cumhuriyet Caddesi Ziraat Bankası önünde barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi.

Kitle sık sık 'Bijî berxwedana Cizîrê' sloganları attı. Çok sayıda zırhla araç ve Çevik Kuvvet polisi bölgede güvenlik önlemi aldı.

Biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle müdehalede bulunan polislere eylemcilerde taşlarla, havai fişekler ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Aralarında belediye meclis uyelerininde bulunduğu bir çok kişi gözaltına alındı." Başkale garajı civarında şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Beşyol tarafında toplanan grubun Cumhuriyet Caddesi'ne girmesine izin verilmezken, grup Beşyol'da bulunan HDP il binasının önüne geldi.

Çevik Kuvvet polislerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor.  HDP tarafından parti binası önünde bir basın açıklaması yapılması bekleniliyor. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.