18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C

VANLI ESNAFLAR ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Vanlı esnaflar ölümle burun buruna

Van eski Sanayi Sitesi esnafları bir taraftan yıkılmış diğer taraftan da büyük hasar gören işyerlerinde çalışmayı sürdürüyor.

23 Kasım 2011 Çarşamba 18:57

1976 yılında yapılan Eski Sanayi Sitesi’nin meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde büyük zarar gördüğü belirtildi. 58 işyerinin bulunduğu sanayide bir binanın çökmesi ve içinde 3 aracın kalması ve birçok işyerinin zarar görmesine rağmen hiçbir yetkilinin sanayiye uğramadığı iddia edildi.

 

Sanayi esnaflarından Naim Çolçik, meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde işyerinin yerle bir olduğunu belirtti. Müşterilerine ait 3 aracında enkaz altında kaldığını ifade eden Çolçik, sanayideki işyerlerini hasar görmesine rağmen hiçbir yetkilinin gelip te kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunmadığı gibi hasar tespit ekibinin ise sanayiye uğramadığını söyledi.

 

 Çolçik,”Van’da bir deprem felaketi yaşandı. İlk depremde işyerim yerle bir olurken birçok işyeri ise hasar gördü. Yetkililer gelip bize bir geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadı. Bu sanayide 58 işyeri var, yüzlerce kişi burada geçimini sağlıyor. Herkes Van’ı terk etti gitti. Sanayi esnafı olarak ölümle burun buruna yaşıyoruz. Ancak buna aldırış eden yetkili yok. İşyerim enkaz altında bu işyeri sayesinde 5 aile geçimini sağlıyor. Malzemelerimizi çıkartmak istiyoruz. Ancak buna bile izin vermiyorlar. Enkazı kaldırmayın diyorlar. Peki ne yapacağız siz söyleyin bize. Ölümle burun buruna yaşamamıza rağmen sesimizi duyan yok” dedi.

 

Yusuf Demirkıran isimli esnaf ise, yetkililere tepki gösterdi. Demirkıran,”Depremde sanayide büyük hasar meydana geldi. Bazı işyerleri yıkıldı. Araçlar halen enkaz altında bulunuyor. Esnaf işyerleri hasarlı olmasına burada çalışmalarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

feyzullah-van-1.jpg

feyzullah-van-2.jpg

feyzullah-van-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.