19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

Y.OVA'DAKİ ÖLÜMLERE TEPKİLER ARTIYOR

Y.ova'daki ölümlere tepkiler artıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Yüksekova İlçe Örgütü, 2 kişinin ölümü ve bir kişinin de ağır yaralanması olayıyla ilgili olarak basın açıklaması düzenleyerek yaşanan olaylara tepki gösterdi.

09 Aralık 2013 Pazartesi 14:15

İlçenin Musa Anter Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada kalabalık adına konuşan BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, iki kişinin defin işlemlerinden sonra ilçe merkezine dönerken yine gruba müdahale edildiğini söyleyerek, “Bu kabul edilecek bir şey değildir. O müdahale sırasında Bermal Tokçu da kafasından yaralandı.

Eğer hükümet samimiyse, bu karanlık olayları ortaya çıkaracaktır. Eğer samimilerse Sayın Öcalan’ın sunduğu üç şartı yerine getirecekler. Buradan çağrımız, yapılan katliamın faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğidir. Ortaya çıkarılmalıdır ki başka hiçbir annemiz ağlamasın. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin aileleri de her şeye rağmen yine barış diyor. Kürtlerin tahammülü de bir yere kadardır. Artık yeter diyoruz” diye konuştu. Haber: Sayım Harmancı (İHA)

bdp-1.20131209142315.jpg

 


Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.