19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

Y.OVA'DAKİ SEVGİLİLER GÜLSÜZ KALDI

Y.ova'daki sevgililer gülsüz kaldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 15 Şubat nedeniyle kepenklerin kapalı olması sevgilileri gülsüz bıraktı.

14 Şubat 2014 Cuma 15:54

İlçede dün başlayan 15 Şubat olayları yer yer devam ederken, olaylar nedeniyle esnaflar bugün de kepenk açmadı. Her 15 Şubat öncesi Sevgililer Gününde kepenklerin kapalı olması ilçede önceden arkadaşlarına veya eşlerine hediye almayanları zor durumda bırakıyor. İlçenin tek çiçekçisi Gülistan Çiçekçilik adlı iş yeri sahibi Süleyman Dayan, Sevgililer Gününde satmak üzere getirttiği canlı güllerin elinde kaldığını söyledi.

Her yıl 14 Şubat’ta ilçede kepenklerin kapalı olmasından dolayı Sevgililer Gününde iş yapamadıklarını belirten Dayan, “750 canlı gül getirmiştim. 14 Şubat nedeniyle güller pahalanıyor. Bu gülleri alışımız 5 TL’yi buluyor. Normalde bu gülü ulaşım ücretini de ekleyerek 7,5 veya 10 TL’den satmamız gerekirken hiçbir zaman bu fiyata ulaşamıyoruz. Çünkü dükkanlar kapalı olduğu için zarar ediyoruz. Bazen risk alıp getiriyoruz, çoğu zaman dükkanlar kapalı olduğundan güllerimiz elimizde kalıyor” dedi.

Satmak için getirdiği güllerinin ömrünün bir hafta olduğunu belirten Dayan, “Bir haftadan sonra artık güller bozuluyor. Sevgililer Günü nedeniyle gülleri pahalı aldığımız için ilerleyen günlerde satarsak bile ucuza satacağız. Çürüyen güller nedeniyle de epey zararımız olacak” ifadelerini kullandı.

Zaman zaman diğer illerden arayarak Yüksekova’daki sevgililerine gül veya çiçek yollamak isteyenler olduğunu belirten Dayan, “Bu talepleri çoğu zaman yerine getiremiyoruz. Sadece canlı gül değil, kuş, canlı çiçek ve balık çeşitlerimiz de var. Kepenkler kapalı olmasına rağmen sabah ve akşamları iş yerime mecburen girip balık ve kuşlara yem veriyorum, çiçekleri suluyorum” dedi. Kaynak (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.