04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

'YAĞMUR YAĞSIN AMA KİMSE ÇİLE ÇEKMESİN'

'Yağmur yağsın ama kimse çile çekmesin'

Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri yağışlarla birlikte dere yataklarının kabuğundan çıkıp evlere zarar vermemesi için hummalı bir çalışma başlattı.

29 Mart 2018 Perşembe 18:00

Kent merkezinde etkili olan yağışlar nedeniyle olası dere taşkınlarını karşı belediye ekipleri harekete geçti.

Hakkari Belediye Başkanlığı Temizlik Müdürlüğüne bağlı ekipler dere yatakları ve su kanalı mazgallarında biriken çöpleri temizleyerek olası yağmur suyu taşkınlarının önüne geçmeye çalıştı.

Belediye ekiplerinin çalışmalarını yakından takip eden mahalle sakinleri ise, iki yıl öncesinde en ufak bir yağışta derelerin taşması sonucu evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirttiler.

Mahalle sakinleri,”İki yıl öncesinde etkili olan yağışlar nedeniyle dere yatakları kabuğunda çıkıyordu. Korkudan evlerimizi terk etmek zorunda kalırken bahçelerimiz ise sular altında kalıyordu.

Nedeni ise çöplerin dere yatağının önünü kapatması idi. Belediye ekiplerinin yağışların beraberinde getirdiği çöplere zamanında müdahale etmesi dere yataklarının taşması önüne geçildi.

Bu duyarlılıktan dolayı belediye yetkilileri başta olmak üzere ekiplere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş
 

belediye-temizlik-m-001.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.